"Szigetelni szakszerűen"

Dohány Épszig Kft.

3535 Miskolc, Előhegy u. 114.
Telefon/fax: +36 46 331 856
Mobil: +36 20 594 2124

SZOLGÁLTATÁSAINK

Homlokzat

Homlokzat


Lakókörnyezetünk hangulatát nagy mértékben meghatározza épületeink homlokzati megjelenése.

Az épületszerkezetek hőszigetelése egyre nagyobb jelentőségű az épület belső klímája, továbbá a fűtési-, fenntartási költségek szempontjából is. A jó hőszigetelés komfortérzetünk javításán túl növeli egy épület értékét is.

Legelterjedtebb hőszigetelő anyagok:

Lapostető

Lapostető


Az 5° alatti hajlásszögű tetőket nevezzük lapostetőnek.

Nagyobb méretű lakóépületek és ipari épületek esetében használatos tető lezárási forma. Mindenképpen vízhatlan szigetelés szükséges ennél a tetőfajtánál.

Hajlásszög: 0-5°

Szigetelő anyag fajtája:

Hasznosítása szerint:

Magas tető

Magas tető


A legelterjedtebb klasszikus tető fajta a magas tető. Az épület lefedését szolgálja. A funkció mellet egyfajta látványképző elem is mely gondoskodik a tetőre jutó csapadékvíz leggyorsabb levezetéséről.

Hajlásszög:
Héjazat anyaga:
Kiegészítő bádogos munka

Kiegészítő bádogos munka


Épületek, építmények időjárásnak erősen kitett felületeinek védelmére, csapadékvíz épületen kívüli elvezetésére és különféle szabadban található szerkezetek burkolására szolgálnak a bádogos szerkezetek.

Anyaga:

Alépítményi szigetelés

Alépítményi szigetelés


A talajjal érintkező szerkezeteket nedvességhatások érik, melyek a következők lehetnek:

Szigetelő anyag fajtája:


Műszaki ellenőrzés, felelős műszaki vezetés

Műszaki ellenőrzés, felelős műszaki vezetés


Felelős műszaki vezető
Minden építési engedély köteles építmény vagy építményrész építőipari kivitelezése esetén a tevékenység teljes körű irányítását (szakági munkák is) a 244/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint MV-Ép/A, MV-Ép/AM, MV-Ép/B névjegyzéki jelöléssel nyilvántartásba vett felelős műszaki vezető kell, hogy irányítsa.

Műszaki ellenőr
A műszaki ellenőr az építtető megbízásából a kivitelezést ellenőrzi, ez a személy a jogszabályoknak, előírásoknak való megfelelősség mellett az építkezés minőségét is vizsgálja. A hatályos szabályban szereplő kötelezettségeken kívül ajánlott műszaki ellenőr alkalmazása, ha a megrendelő/építtető nem jártas az építőipari munkákban a későbbi félreértések garanciális problémák elkerülése végett.